Drypperi & terapi med Hot Yoga

Tisser du i våddragten?

[wpsocialite]

En histore om en våddragt-novices kamp

Kun få gange havde jeg været inde i en våddragt, inden at jeg ankom til Surfstar Marocco. For mig var der ingen fantastiske minder forbundet med dette – ej heller dissideret dårlige minder. Sådan en fætter er praktisk og tjener helt sikkert et godt formål, når vi taler om at opholde sig i køligt vand i længere tid af gangen. Den er helt sikkert også god til beskytte mod blå mærker og hudafskrabninger, når jeg nu skulle rundt på surfboard.

Lige der stopper festen så! For mig var det ren ballade at bakse mig ind og ud af denne stramt siddende tingest.

Ved afrejsen til Marokko var jeg ramt af influenza og havde giga snotnæse. Det hjalp helt sikkert ikke på mit overskud i forhold til kampen med våddragten.

Surfing Marocco

Surfing Marocco

‘It very important the suit fits!’

Første dag efter morgenmaden gik jeg i kælderen for at blive udstyret med våddragt. En af de søde instruktører kører en tur med elevatorblikket, stikker mig en dragt i hånden og kikker afventende…. ‘Oh – you want me to try it on?’, er jeg så skarpsindig at regne ud. ‘It very important the suit fits!’, lyder meldingen. Tøjprøvning er på listen over ting, jeg ikke er begejstret for, så tanken, om at skulle iføre mig den tingest uden et prøverum og med tilskuere, var ikke tiltalende. Men nu var jeg taget til Marokko for at opleve noget nyt, og i den anledning havde jeg ja-hatten på, og jeg gik i krig. Lad mig sige det således: Det er heldigvis sjældent, at jeg føler mig så dum, som da jeg hoppede rundt på ét ben der i den marokkanske kælder og forsøgte, at få fod nummer 2 igennem det meget lidt samarbejdsvillige bukseben.

De har sørget for en snor i lynlåsen – GENIALT !

Fødderne er i og så mangler ‘kun’ armene. I noget der føles som 100 år, står jeg med halvdelen af armene stukket ind i ærmerne – men armene er trukket halvt bagud og jeg kan bare ikke få våddragten løftet op over skulderne. Stressen melder sig – bussen til stranden kører kl. 10.00 og jeg havde ikke kalkuleret med, at dette skulle tage lang tid. I tågerne husker jeg ikke, hvordan det lykkes – men op kom den.

Så skulle der bare lynes. Smart som det er, er lynlåsen placeret på ryggen!?! På dette tidspunkt er min næse begyndt at løbe, igen og jeg sveder og pruster. Den søde instruktør (der heldigvis har været optaget af nogle andre våddragtafhentere) kommer og hjælper med lynlåsen. Det viser sig, at de der våddragtdesignere har tænkt så langt, at de har sørget for en snor i lynlåsen, til at jeg selv kan lyne op og ned, selvom det er på ryggen. GENIALT !

Våddragt bliver godkendt og jeg bakser mig ud af den. Dog finder jeg et trappetrin, hvor jeg sætter mig og lidt mere elegant kommer af med våddragten. I bagklogskabets lys skulle jeg bare have beholdt den på, for et time senere var jeg på den igen.

Vi ankommer til stranden. Alt om våddragt og snot er gemt, da jeg ser ud over det smukke blå Atlanterhavet, dufter saltvandet, mærker sandet mellem tæerne og hører bølgernes brusen.

Opvarmning i våddragt er nitten

På med dragten igen – denne gang med ekstra faktor: SAND. Overvejer helt at droppe våddragt, men vandet er 18 grader og jeg er rimelig pivet, når det kommer til koldt vand. Endelig står jeg klar med mit surfboard under armen. Undrer mig over, at jeg ikke er den sidste, der er klar. Mon andre også har udfordringer med dragten? Nu er det ikke anderledes end at vi bliver kaldt til opvarmning. Ny erfaring bliver at opvarmning i våddragt er nitten. De efterfølgende dage ses jeg med våddragt hængende rundt hofterne til opvarmning.

To Pee or Not to Pee in a Wetsuit?

Vi kaster os i bølgerne og livet er skønt. Pludselig lyder spørgsmålet ‘Is there a toilet here?’ Ups – det havde jeg da heller ikke tænkt på. En af de garvede surfers svarede: ‘You just pee in your wetsuit’. Vi var flere, der fandt tanken frastødende og turen gik istedet bag en busk, hvor kampen med våddragten blev genoptaget. Denne diskussion var vi ikke alene om – jeg ved nu, at andre også har været i en kold & klam wetsuit….

Læs: the 10 golden rules To Pee or Not to Pee in a Wetsuit

Note til mig selv: Tag ikke våddragt af til frokost, hvis den skal på igen !  

Ved frokost har jeg brug for luft under den tillukkede våddragt. Af kommer den og bliver kørt rundt til en god blanding våd & klam med sand. Da den skal på igen, øffer jeg voldsomt. Heldigvis er jeg den eneste dansker, så de andre forstår ikke ordret, hvad jeg får sagt … En af de senere dage kommer jeg slet ikke i vandet efter frokost, for jeg orker ikke kampen mod våddragten.

‘Tag en plastikpose på foden’

Da jeg sidste dag ved aftenhyggen sad og pev lidt over mine våddragt frustrationer, kom der et tip på bordet, som jeg endnu ikke har testet. ‘Tag en plastikpose på foden, inden du kravler i våddragten, så glider du fluks igennem’

En fyr ved navn Bryan har også oplevet udfordring med at komme ind og ud af en våddragt, så han har udviklet en våddragtsok. Se mere her: WETSOX

Turen var i øvrigt fantastisk – og er jeg ikke længere novice

Mine minder om våddragt rangerer helt sikkert ikke på top 10 over gode minder – dog er minderne fra Marokko blevet sjovere her lidt på afstand. Turen var i øvrigt fantastisk. Jeg vil påstå, at våddragt ikke min favorit beklædningsgenstand. Heldigvis er jeg ikke længere novice ud i våddragt verdenen.

Men jeg fristes til at spørge: Tisser du i våddragten?

Kærligst Elin Tabitha

INFO: læs mere om surfrejser hos De Brede Planker

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Drypperi & terapi med Hot Yoga