Julemarked på Christiania med højt til loftet

1.200 mennesker fejrer juleaften sammen

Juleaften fejres for de juleløse i Den Grå Hal på Christiania med et kæmpe juletræ, traditionel ribbensteg, julemiddag for vegetarer og ikke mindst god stemning og hyggeligt selskab.

Julehjerte

Igen i år arrangeres de juleløses juleaften for alle, som ikke har et andet sted at fejre jul og det forventes at mere end 1.200 mennesker kommer til det gratis arrangement, hvor juleaften bliver fejret i stor stil.

Når dørene til den store hal åbner og der klappes velkommen til den store julefest, venter der både gæsterne og de mange frivillige en juleaften, hvor der er pyntet op efter alle kunstens regler, julemaden er forberedt i store mængder og selvfølgelig er der risengrød med kanalsukker og en smørklat. Ingen julefest uden musik, så der er også sørget for liveband og Køkkenkoret synger for på julesalmerne.

Juleløs kan man være af mange årsager

Gæsterne kommer fra nær og fjern og det er ikke udelukkende hjemløse og christianitter, der kommer til juleaften i Den Grå Hal. Her møder du den fraskilte far, der er kommet til arrangementet sammen med andre enlige fædre og mødre. Ved langbordet sidder også en ældre københavner, som har mistet kontakten til sin familie, og der sidder en lille gruppe unge udenlandske på gennemrejse og hyggede sig. En ung studerende har inviteret sine forældre med og de får sig en snak med manden, der står udenfor med sin elefant øl og en Cecil.

Anarki på den fede måde

De juleløses jul appellerer ikke til dem, der kommer, fordi det er trendy og alternativt, men lige så godt kunne holde jul selv derhjemme, fastslår arrangørerne. Der er et stor antal frivillige, der stabler det omfattende arrangement på benene år efter år og de sørger for styre slagets gang ved at sprede kærlighed og god karma i løbet af den hektiske juleaften.

Du har mulighed for at støtte arrangementet med en skilling, når du besøger Julemarked på Christiania, hvor der står en indsamler ved indgangen.

Lad bilen stå 

Den Grå Hal har sin egen indgang til Christiania, som du finder ved hjørnet af Prinsessegade og Refshalevej. Det er nemmest at tage cyklen eller Metro til Christianshavns Torv eller bus 9A, når du skal til Den Grå Hal.

Ingen tilmelding er nødvendig 

Tid: Juleaften den 24. december 2015 fra klokken 17.00
Entré: Gratis – siddepladser fordeles efter først-til-mølle princippet
Adresse: Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1432 København K

Glædelig jul !

Kærligst Elin Tabitha

Artikel er også publiceret på OplevByen.dk

Juletræ

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Julemarked på Christiania med højt til loftet