Perfekt at få dykkercertifikat på Kalymnos

Værtshuse med et historisk vingesus i indre København

[wpsocialite]

Værtshusene lå tidligere på hvert et gadehjørne i København og de findes stadig som kulturhistoriske bastioner overfor cafeer med økologisk café au lait i papbæger og gratis wi-fi. Besøg disse patinerede værthuse og få et historisk vingesus med i oplevelsen.

La Fontaine

Foto: Elin Tabitha Hansen

La Fontaine med de legendariske jamsessions

Det ældste jazz spillested i København bærer navnet La Fontaine og bag ruderne i den gamle bygning, hvor der med store blå bogstaver står L I V E  J A Z Z, finder du de stemningsfyldte lokaler med den dunkle belysning, hvor den lille scene foran det tunge lilla velour gardin har huset mange af tidens store jazz musikere. La Fontaine er en tidslomme, der rummer både de stille aftener, hvor der er plads til at læse en bog til lyden af rolig jazz fra en gammel grammofonplade og de livlige aftener, hvor både yngre og ældre samles til en af de legendariske jamsessions.

Live musik: Hver fredag og lørdag kl. 22-02 samt søndag kl. 21-01
Adresse: Kompagnistræde 11, 1208 København K
Åbningstider: Alle dage kl. 20-05
Mere information: Besøg La Fontaine på Facebook eller se deres hjemmeside

Lampe på Hviids Vinstue

Foto: Elin Tabitha Hansen

Hviids Vinstue er Københavns ældste vinstue

I snart 300 år har tjenerne på Hviids Vinstue i kælderlokalet på hjørnet af Lille Kongensgade og Kongens Nytorv serveret øl og andet godt til ganen både til frokost og til aften samt udendørs i solen og indendørs i mørket.

Når du træder ned af de tre trin og ind af døren til Københavns ældste vinstue, fornemmer du straks, at stedet har rødder i en anden tid. På de røde vægge hænger billeder fra gamle dage og træbordene med tilhørende læderbetrukne sæder bærer præg af, at de har huset mange gæster i årenes løb. Stilen fuldendes ved at tjenerne møder dig iklædt hvid skjorte og sort vest. Stengulvet bag baren har dybe spor af travle tjenerfødder og vidner om, at selv et massivt stengulv kan blive tyndslidt på 100 år. På stoflamperne over bordene kan du også følge historiens gang, for her er det tilladt at efterlade en hilsen til de gæster, der kommer næste dag.

Årets gløgg: Hviid Vinstue har siden 1954 holdt sin stolte gløgg tradition i hævd, og årets gløgg præsenteres den 11.11 kl. 11
Adresse: Kongens Nytorv 19 kld, 1050 Kbh. K
Åbningstider: Mandag – torsdag kl. 10-01, fredag – lørdag kl. 10-02, søndag kl. 10-20
Mere information: Du kan altid besøge Hviid Vinstues hjemmeside   

Bog om Københavns værtshuse

Bogen ‘Mens verden venter – samtaler på Københavns værtshuse’ fortæller 15 historier om nogle af byens ældste og mest unikke værthuse. Bogen så dagens lys i 2010 og du kan får mere information om bogen her.

God fornøjelse.

Kærligst Elin Tabitha

Artikel er også publiceret på Oplevbyen.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Perfekt at få dykkercertifikat på Kalymnos