Kræften flyttede uanmeldt ind

‘Tak’, det lille ord med den store betydning

[wpsocialite]

I morgen skal jeg sige tak, ordentlig tak …

Tak til kemo-lægen på Riget, der var nærværende, lyttende, omsorgsfuld, rådgivende, støttende, empatisk og forstående i situationen, hvor jeg skulle tage en beslutning om at overgå til anden kemo-type.

– hun er et pragteksemplar, hun hedder Iben Rose_buket

I morgen får hun et stort tak og en ordenlig krammer ~ for det har hun fortjent. Jeg mærker, at hun er et af de mennesker, der gør sig umage hver dag. En, der gør indtryk. En, jeg kommer til at huske.

‘Tak’, det lille ord

Efter jeg havde forladt Riget i dag, stod det mig pludselig klart, at Iben var en vigtig faktor i min positive oplevelse af en ellers svær situation, og det bør hun vide. Jeg håber, at ‘Tak’, det lille ord, vil have stor betydning for hende.

Personalet på Riget er tydeligvis presset og der må være meget frustration i deres job. Det mindste jeg kan gøre er, at dele roser ud. Jeg tror på, at positiv feedback har en stor indflydelse på vores daglige motivation og des mere vi tror på, at vi gør et godt og vigtigt stykke arbejde, jo mere helhjertet arbejder vi. Og det mærkes tydeligt helt over i patientstolen, at personalet er helhjertet.

Jeg kastes for kemo-løven

Da besøget på Riget var overstået, var jeg overrasket positiv til trods for, at kemobehandlingen indtil nu ikke har den ønsket virkning – samt at jeg i morgen kastes for kemo-løven, som jeg ikke aner, hvad kan finde på at gøre ved mig. Vil jeg få bivirkninger i form af led- og muskelsmerter, føleforstyrrelser i hænder og fødder, væskeansamlinger, feber,  grådlabil, humørsvingninger og endnu mere træthed – eller noget helt 7. eller måske vil kemo-løven lade mig slippe med småskrammer?

Hvad vil der sker med os mennesker, hvis vi glemmer at sige tak?

Jeg har evnen og muligheden for at sige tak, men jeg skal øve på det. Øve at få sat ord på de følelser, der afstedkommer taknemmelighed. Egentlig tror jeg ikke, at jeg skal frygte for, hvad der sker, når ordet tak kommer ud af min mund. Det lyder usandsynligt, at folk er sure og afvisende, når jeg fremstammer et dybfølt tak. Her må afgjort være tale om en klassisk win-win situation.

Tak er vigtigt at øve

Taknemmelighed husker mig også på, hvad der faktisk gælder i livet og skaber positiv energi både for mig selv og for andre. Det holder mig fra at blive opslugt af dagligdagens udfordringer og at tage alting for givet. Hvis jeg hver dag øver mig og minder mig selv om de ting, som jeg vil være taknemmelig for, så begynder jeg også at fokusere mere på disse ting.

Taknemmelighed kan sågar forlænge livet …

Kærligst Elin Tabitha

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kræften flyttede uanmeldt ind