Oplev Copenhagen Half Marathon 2015

Folkekøkken anno 2015

Folkekøkken er både er for bedsteforældre med børnebørn, voksne på date, veninderne, hipsterne på SU og alle os andre. Oprindeligt var folkekøkken et bespisningssted, hvor fattige enten gratis eller for et symbolsk beløb kunne få en nærende kost, hvor folkekøkken anno 2015 tjener et helt andet formål.  

Terlerken med guldkant

Foto: Elin Tabitha Hansen

Folkekøkken Vesterbro er et hyggeligt lille sted, der gemmer sig i Den Brune Kødbys gamle slagterlokaler, hvor de originale hvide fliser på væggene, terrazzogulvet og de blyindfattet vinduer er bevaret.

Hver mandag kl. 17.30 – 20.00 serverer de mad til menneskepenge og ud over den altid gode mad får du med i købet også levende lys på bordene, masser af stemning, en friaften fra kødgryderne og så koster det billigt. Stedet har eksisteret siden 2013 og i det åbne køkken damper det fra de ufattelige store gryder, stakke af tallerkener med guldkant står og venter på at blive langet over disken, og opvask står i tilfældig orden alt imens det engagerede personale iler frem og tilbage. Her kan du komme, som du er og finde en ledig plads ved et af bordene. Nogle mandage er der få gæster, andre gange er der flere mennesker og lidt ventetid.Servering

Foto: Elin Tabitha Hansen

Den pågældende mandags menu kan du se på deres Facebook-side. Der er også mulighed for vegetarvariant. Når vejret er til det, udvides siddepladserne til også at være ude foran i gården.

Du kan drikke al den gåsevin, du lyster eller du kan købe Høker Bajer og læskedrikke til fornuftig priser. Nyeste initiativ er engangsservice, så du også kan tage maden med at spise under åben himmel. 

Mad til menneskepenge betyder at prisen er:
~ 45,- kr. for voksne
~ 30,- kr. for børn under 12 år

Adressen hedder Slagtehusgade 5c, 1715 København K og du skal ikke blive ked af det, hvis du har lidt svært ved at finde det i første omgang. Spisehuset

Foto: Elin Tabitha Hansen

Kødbyen ligger på Vesterbro i hjertet af København mellem Hovedbanegården, Dybbølsbro, Skælbækgade og Halmtorvet. Området er delt op i Den Brune Kødby, opført omkring år 1900 og Den Hvide Kødby som kom til i 1930’erne. Navnene henviser til farverne på bygningerne. I dag huser Kødbyen udover de klassiske slagerierhverv også arkitekt- og designvirksomheder, fotografer, restauranter og barer, engros virksomheder, værksteder, gallerier mv.

FAKTA

DATOER: Hver mandag kl. 17.30 – 20.00

LOKATION: Spisehuset i Den Brune Kødby, Slagtehusgade 5c, 1715 København K

BONUS INFO: Menu kan du se på Facebook

Rigtig god fornøjelse.

Kærligst Elin Tabitha

Artikel er også publiceret på Oplevbyen.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Oplev Copenhagen Half Marathon 2015