Tisser du i våddragten?

Er stegt flæsk med bearnaise sauce mærkeligt ?

[wpsocialite]

Inspiration falder ned fra himmelen i DøgnNetto

Står i DøgnNetto søndag aften uden en egentlig plan for menu til Spisegruppen dagen efter. Spisegruppen består af tre af sønnike Ethans klassekammerater. Visse kriterier for menuen skal dog indfries:

~noget alle forhåbentlig kan lide

~nemt at lave

~ikke for dyrt

~ikke usundt

~ikke noget man spiser hver dag

~noget som Ethan også kan stå inde for

Med ét slår det mig, at Danmarks nationalret, stegt flæsk med persillesovs må have en bred appel = noget alle kan lide og de fleste øvrige kriterier bliver ligeledes mødt.

Sovse problemet 

Men der er et problem ~ persillesovsen. Min hjerne er indstillet til, at jeg ikke kan lave sovs. Det har jeg sluttet fred med og jeg er ikke bange for at servere Jensens eller Knorr halv- eller helfærdige sovser. Beklager over for alle jer, der først nu finder ud af dette.

Der er bare ikke persillesovs at finde i køledisken ej heller på hylden med pulversovser. Muligheden for selv at lave persillesovs overvejes, men kun et meget kort øjeblik. I jagten på en løsning af persillesovsproblemet går jeg rundt og rundt i DøgnNetto, og er lige ved at blive rundtosset og jeg fornemmer at en mand, der godt kunne være butiksdetektiv, følger min færden. Jeg tænker, at han undrer sig over, hvad jeg har gang i og hvis han spørger, ved jeg ikke, hvordan jeg skal forklare min mærkelig opførelse? ‘Sig sandheden og håb på forståelse’, siger min indre stemme.

Fransk klassiker og dansk nationalret ~ det er da win win

Hurtigt tager jeg beslutning om at servere Steak Burger Bearnaise i stedet. Kurven bliver fyldt op med burgerboller, Jensens Bearnaise Sauce, steaks og på vej hen for at finde noget salat, falder inspirationen faktisk ned fra himmelen.

Stegt flæsk med bearnaise sauce!

Kombinationen af en fransk klassiker og dansk nationalret er perfekt.

Sauce.

Tager en tur mere rundt i DøgnNetto og får lagt burgerboller og steaks tilbage. Jeg skynder mig at finde de nye varer og går til kassen uden at butiksdetektiven stopper mig. Nu er jeg klar til morgendagens gæster.

Tæppet bliver revet væk under mig

Over frokosten på arbejdet har sovs været debatteret og det var min helt klare opfattelse, at drengene gik ind for bearnaise på alt. Men da jeg præsenterede dem for min ide om stegt flæsk med bearnaise sauce, så trak de alligevel lidt i land.

Føler at jeg må lave et virkeligheds tjek og sender en text ud i universet for at få en uforbeholden mening. Spørgsmålet lød: Er der noget galt med stegt flæsk med bearnaise sauce ? Svar kom promte og kontant: DumDanskerAgtig.

Det synes jeg alligevel, var en hård dom. Det var for sent at ændre plan, men jeg bliver klar over, at jeg ikke kan lade som ingenting og at jeg ikke kan lykkes med at få serveret ideen om stegt flæsk med bearnaise sauce uden at fremstå som ganske mærkelig. Nu er det altså ikke kun mit image, der er på spil her. Ethan kommer også til at ligger navn til dette stunt. Jeg må redde, hvad der reddes kan og hører min indre stemme for anden gang inden for 24 timer sige ‘Sig sandheden og håb på forståelse’.

På vej hjem ringer jeg til Ethan og præsenterer ham for menuen, så han er forberedt. Hans kommentar er ‘Plejer det ikke at være persillesovs?’ Får forklaret, at det ikke kan være anderledes og det kan det rationelle barn heldigvis sagtens forstå.

Hjemme venter Spisegruppen: Ethan og tre piger. Vi kalder dem i dagens anledning Rip, Rap & Rup. Menuen bliver fremlagt og jeg lægger kortene på bordet, fortæller om mine begrænsede evner ud i sovs. De forstår ! Det viser sig, at Rip kan kun lide persillesovs, Rap har aldrig smagt persillesovs, Rup er indifferent & Ethan er solidarisk med mig.

Samtale med fire 11-årige om at være mærkelig på den fede måde

Det blev udgangspunktet for en meget interessant samtale ved middagsbordet. Først bliver børnene enige om, at de alle har lidt mærkelige forældre. Rip understreger dog, at hendes far er den mærkeligste og nogle gange må hun bare sige ‘Far, nu er du simpelhen FOR mærkelig.’ De andre børn smiler og bekræfter, at sådan er det. Det bliver konstateret at ‘mærkelige forældre har mærkelig børn …’!?! Rap fortæller, at da hun startede i klassen, troede hun, at skolen havde samlet alle de mærkelig børn i netop denne klasse. Hvor var det befriende at høre, at Ethans klassekammerater er afslappet i forholdet til at være mærkelig. Min dårlige samvittighed over at have afsløret mig som mærkelig over for Ethans klassekammerater aftager undervejs i samtalen.

Hvad betyder det at kunne lave sovs?

Vi fik også talt om national retter, madkultur i forskellige lande, livretter, om hvad det betyder at kunne lave mad, at sovs ikke er vigtigt, hvem der laver mad i de forskellige hjem, kønsroller, kønsrollernes udvikling, kvindernes kampdag, ernæring og betydning af mad for deres læring, brug af microovn og evt. farlig stråler – og alt muligt andet …

De smovser maden i sig ~ jeg må se i øjnene, at jeg synes, at stegt flæsk med bearnaise sauce smager mærkeligt.

Æblet falder ofte ikke langt fra stammen og min far kunne garanteret også have fundet på bearnaise sauce stuntet. Der findes en historie om min far, der skulle lave mad, hvor min mor ikke var hjemme og det endte med, at vi fik frikadeller med kokos. Det smagte mærkeligt. Hvad mon Ethan finder på, når det bliver hans tur til at servere mærkelig mad?

Kærligst Elin Tabitha

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Tisser du i våddragten?