Billetterne til Italian Dining Week 2015 bliver revet væk

Tre forslag til stærke danske film på CPH:DOX 2015

CPHDOX

CPH:DOX 2015 er skudt i gang og byder på elleve dage fyldt med mere end 200 dokumentarfilm og samtidig et hav af andre aktiviteter. Denne 13. udgave af filmfestivalen løber af stablen i perioden 5.-15. november 2015 og er en af verdens største dokumentarfilmfestival med over 80.000 besøgende. Årets program er en bred pallette af både danske og internationale film, der sætter fokus på aktuelle politiske og kulturelle problemstillinger.

Her får du tre forslag til stærke danske film på CPH:DOX

‘Mand Falder’ – et portræt af kunstneren Per Kirkeby

Af instruktør Anne Regitze Wivel.

Åbningsfilmen på CPH:DOX ‘Mand Falder’ tegner et intimt portræt af Per Kirkeby og hans kamp for at vende tilbage til kunsten og mestre sin hjerneskade, som var konsekvensen af en faldulykke. Efter premieren på filmen sagde Minik Rossing, ven og kollega til Per Kirkeby, at han mente filmen skulle hedde ‘Mand Rejser Sig’.

Filminstruktøren Anne Regitze Wivel står også bag den anmelderroste film ‘SVEND’, om ægtemanden og politikeren Svend Auken.

Efter festivalen vises filmen i samarbejde med DOXBIO i biografer over hele landet.

Læs mere om filmen og find visninger her

Klik her for at se trailer til Mand Falder

‘Hugland’ – om tilblivelsen af Lars H.U.G.’s album ’10 sekunders stilhed’

Af instruktør Andreas Haaning Christiansen.

‘Hugland’ skildrer den kaotiske og kreative tilblivelse af Lars H.U.G’s første album i 21 år og alle de op- og nedture albummet og menneskene i processen var igennem. ‘Hugland’ er et portræt af det ind imellem dysfunktionelle, men også elskelige forhold mellem den legendariske sanger og hans medmusikant Povl Kristian.

Læs mere om filmen og find visninger her

Klik her for at se trailer til Hugland

‘Et Hjem i Verden’ – livet som asylbarn i Danmark

Af instruktør Andreas Koefoed.

Filmen følger Magomed, en 10-årig dreng der lige er ankommet til Danmark fra Tjetjenien, for at søge asyl. Imens familiens sag behandles skal Magomed gå i skole, hvor en lærer hurtigt får øje på den kvikke, men generte dreng, som langsomt begynder at få nye venner og tage ved lære af undervisningen. Hans nye liv med nye venner tager imidlertid en drejning, da afgørelsen over familiens asylansøgning falder.

Læs mere om filmen og find visninger her

Klik her for at se trailer til Et Hjem i Verden

Nyt i år er TELTET i Kongens Have 

Under hele festivalperioden flytter CPH:DOX ind i TELTET i Kongens Have, der kommer til at huse et hav af aktiviteter under festivalen. TELTET bliver et nyt festivalcentrum med REALITY:CHECK – et tredages demokratimøde med gratis events, debatter og fester, samt filmvisninger, talks CPH:FORUM, konferencer og meget mere.

Læs mere om TELTET og alle aktiviterne her

Kalenderen giver overblik

Med det meget omfattende program kan det anbefales at benytte CPH:DOX kalenderen, der splitter programmet op per biograf og per dag.

God fornøjelse !

Kærligst Elin Tabitha

Artikel er også publiceret på OplevByen.dk

Kærligst Elin Tabitha

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Billetterne til Italian Dining Week 2015 bliver revet væk