Marie Key er meget mere end musik

Julemarked på Christiania med højt til loftet

Den Grå Hal på Christiania er frem til den 20. december omdannet til den smukkeste bazar, hvor der i mere end en forstand er højt til loftet. Christiania Julemarked byder på alt, hvad du kan forestille dig, at en julebazar kan byde på. Skal du nyde en alternativ gløgg, er det også her, at du finder den.image

Foto: Elin Tabitha

Et mekka for håndlavet unika kunsthåndværk

Christiania Julemarked er gammel i gårde og har eksisteret tilbage fra 1970’erne. De 107 små boder er opstillet side om side i den gamle fredet ridehal fra 1853, der oprindeligt hørte til Bådsmandsstræde Kaserne, og under det høje tag udbydes frem til jul en skøn pallette af julestjerner og juleting samt Europas bedste brunkagedej. Der er en smule røgelse og en hel del håndlavet unika indenfor keramik, huer, sokker og smykker.

Hele stemningen krydres med levende musik på den lille scene og når sulten melder sig, kan du kan kikke forbi hos pandekagepigerne og de eksotiske madboder, hvor du også kan hvile benene ved langborde med rødternet duge.

Sjov retro lydforstærker af gamle vinylplader

I en af boderne står en ung fyr, der i bedste Lukas Graham stil har han kasketten omvendt på. Af gamle vinylplader har han lavet en tragteformet lydforstærkere uden strøm, som du bruger, når du hører musik fra din mobiltelefon.

image

Foto: Elin Tabitha

Kvindesmedien ligger lige rundt hjørnet

Tæt på Den Grå Hal finder du Kvindesmedien, der er et spændende og produktivt kunstnerværksted af høj kvalitet og i anledning af julen har de ting til at pynte op med og mange fine gaveideer.

Lad bilen blive hjemme og tag kontanter med

Du kan komme til Den Grå Hal af egen indgang til Christiania, så du behøver ikke gå igennem Pusher Street. Indgangen findes ved hjørnet af Prinsessegade og Refshalevej, hvor også bus 9A stopper. Du kan også tage Metro til Christianshavns Torv og nyde gåturen langs Christianshavns Kanal forbi det smukke snoede tårn på Vor Frelsers Kirke. At cykle er altid en mulighed, og det anbefales at lade bilen blive hjemme, da det nærmest er umuligt at finde parkeringsplads. Der er ikke plads til at have barnevogne med indenfor.

Åbnet kl. 12 – 20 alle dage

Det hyggelig julemarked holder åbent kl. 12 – 20 alle dage frem til den 20. december 2015 – dog lukkes kl. 18 sidste dag.

Adresse: Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1432 København K

Mere om Christiania Julemarked – læs her.

God fornøjelse !

Kærligst Elin Tabitha

Foto: Elin Tabithaimage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel er også publiceret på OplevByen.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Marie Key er meget mere end musik