Traditionelle kanonskud ved solnedgang

Inspiration til Kulturnatten 2017

Kulturnatten 2017 skaber byens største årlige begivenhed, der på én aften inviterer til et hav af af ekstraordinære kulturarrangementer med langt over 80.000 besøgende. Museer, kulturinstitutioner og steder, der ellers er lukkede, slår dørene op og inviterer nysgerrige gæster indenfor. I år finder Kulturnatten sted fredag den 13. oktober og programmet byder på mere end 250 arrangementer, hvor Havnefronten har udvalgt to arrangementer til inspiration

Tekst og foto af Elin Tabitha Hansen – Artikel publiceret i lokalavisen Havnefronten den 5. oktober 2017

Den Sorte Diamant lyser op i Kulturnatten 2017

densortediamant-_havnebusPå Kulturnatten vil Den Sorte Diamant være oplyst af en kæmpe diskokugle, der skaber et stemningsfuldt lys i den store biblioteksbygning ved havnen og på denne aften vil Det Kongelige Bibliotek sørge for at rammerne bliver sat til at hylde hovedstaden, der i år fylder 850.
Hele bygningen er åben på Kulturnatten og du vil få mulighed for at se byens imponerende udvikling fra luften, hør live-musik, byg modeller af gamle københavnerhuse samt meget mere. Desuden giver Kulturpasset gratis adgang til alle øvrige udstillinger i bygningen og du kan bl.a. se udstillingen Blinde vinkler – Billeder af kolonien Dansk Vestindien, der er en stor udstilling om øernes visuelle kulturhistorie.

Den smukke have bag Den Sorte Diamant

I Bibliotekshaven kan man opleve et helt nyt lysværk; 42 lysende tankebobler for hver af københavnerfilosoffen Søren Kierkegaards 42 års leveår og de aktive Kanonérer fyrer traditionen tro kanoner af en gang i timen på Søren Kierkegaards Plads foran Den Sorte Diamant.

Kaffe og lækkerier i cafeen

Når der er behov for en pause i Kulturnatten, kan du kigge forbi Cafe øieblikket, der ligger i stueetagen og her finder du kaffe og hjemmelavede lækkerier, som du kan nyde sammen med udsigten over havnen og desuden tilbyder restaurant søren k mad og drikke i stemningsfulde omgivelser.

Mere information

Det endelige program for arrangementet i Den Sorte Diamant under Kulturnatten vil blive opdateret på bibliotektets Facebook-side: facebook.com/sortediamant

Tidspunkt | Fredag den 13. oktober kl. 18:00 – 00:00

Adresse | Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København Kdsc05254

Kig indenfor i det smukke Sofiebadet på Christianshavn

Sofiebadet er et spændende hus på Christianshavn, som fremstår næsten indtakt med sit enestående interiør fra, da det blev bygget af Københavns Kommune som en offentlig badeanstalt i 1909. På Kulturnatten er der ingen i bad og i stedet holdes der åbent hus i det renoverede bad med rundvisning og fortællinger om badets 100 årige historie.

sofiebadet_vandhane

Denne aften får du en unik mulighed for at kigge bag facaden og vidne hvorledes det gamle bad nænsomt er blevet omdannet til et tidssvarende kurbad med sauna, dampbad, forskellige kar og en tyrkisk inspireret Hamam.

Klassisk musik blandt de gamle klinker

I de flotte lokaler med højt til loftet og de gamle hvide og grønne klinker på væggene samt det mønstrede terrazzogulv vil du kunne høre musikken fra cello og brantsch på Kulturnatten. Søstrene Nicole og Pauline Hogstrand er begge uddannet i en klassisk baggrund, men i denne konstellation møder de hinanden i en atmosfærisk improvisation, der afspejler forholdet mellem hinanden, rummet og dets publikum.

Mere information

Tidspunkt | Fredag den 13. oktober kl. 18:00 – 00:00 – indgang hver hele time

Adresse | Sofiebadet, Sofiegade 15 A-B st, 1418 København K

Web | www.sofiebadet.dk

sofiebadet_skilt

Kulturpas giver adgang til alle arrangementer

Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas – dog har børn under 12 år gratis adgang. Et Kulturpas koster 95 kr., og du kan købe det i alle 7-Eleven butikker i hele Hovedstadsområdet samt på biblioteker og museer i København og på Frederiksberg.

Tag cyklen eller benyt fri transport

Der er mange mennesker på eventyr i Københavns gader under Kulturnatten, og det er effektivt at tage cyklen eller at gå fra sted til sted. Kulturpasset giver dog også adgang til fri transport med tog, S-tog, bus, havnebus og metro i hele Hovedstadsområdet.

Oversigt over alle arrangementer på Kulturnatten.dk

På kulturnatten.dk finder du beskrivelser af alle arrangementerne, hvor du også kan oprette en “Min Kulturnat”-profil, så du kan planlægge din rute gennem de mange gode tilbud. På hjemmesiden kan du sortere i både områder og kategorier, hvilket giver dig et hurtigt overblik over de arrangører, som matcher din foretrukne bydel og dine interesser.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Traditionelle kanonskud ved solnedgang