Utraditionel bingo banko med champagne i Nyhavns Bodega

Skal der åbnes for lystfiskeri i den centrale del af Københavns Havn?

Der svømmer masser af fisk rundt i Københavns Havn, der er lige til at spise – store torsk, friske havørreder og lækre makreller. Da der er risiko for, at en turist på havnerundfart får en fiskekrog i nakken, er det kun tilladt at fiske uden for det centrale havneløb, lyder det fra havnefoged Morten Johansen.      

Fisker

Tekst og foto af Elin Tabitha Hansen – artikel publiceret i lokalavisen Havnefronten 25. januar 2018

I dag kan både unge street fishers og de traditionelle lystfiskere nyde fisk, der er trukket op af vandet omkring København. Det kræver blot et gyldigt fisketegn og en fiskestang. Du må fiske på nordsiden af Refshaleøen og rundt ved Lynetten, i Nordhavnen, ved Langelinje samt syd for Bryggebroen. Men ind gennem det centrale havneløb fra området fra den Lille Havfrue og ned til cykelbroen ved Fisketorvet er fiskeri forbudt. Det er havnereglement for CPHport – Københavns Havn, der fastsætter reglerne for fiskeri i havnen og senest i 2016 blev mulighederne for lystfiskeri med stang i Københavns Havn udvidet i forhold til de tidligere meget begrænsede lovlige fiskepladser. Men er det en god ide at give tilladelse til lystfiskeri i den central del af Københavns Havn?

Lystfisker foreslår vinter-tilladelse som på Amager Strand

“Der kan være dele af det centrale København, hvor det er uhensigtsmæssigt at fiske i de måneder, hvor der færdes flest københavnere og turister. Men omvendt kan der fint åbnes for fiskeri uden for disse perioder,” mener Christian Ferraro.

Han står bag Fiskedag i Københavns Havn, som blev afholdt dagen før nytår, og her gav By&Havn ekstraordinært lov til, at der blev fisket i den centrale del af havnen – nemlig i området omkring Ofelia Plads og i Havnegade. Begivenheden blev arrangeret for andet år i træk og trods et udfordrende regnvejr mødte cirka 150 mennesker op for at hive nytårstorsken op af havnen. Der er stor interesse for at fiske i havnen også om vinteren og på Amager Strand findes en løsning, hvor fiskeri med stang er tilladt i vinterperioden, da der er færre mennesker og om sommeren med mange gæster i strandparken, er lystfiskeri forbudt.

Urban natur unik i Københavns Havn

“Lystfiskeri i havnen er en fornøjelse for de, der udøver det”, fortæller Christian Ferraro. “Det er samtidig en fantastisk måde at formidle budskabet om urban natur”, siger han,

Christian er også aktiv på bloggen om fiskeri, der hedder Sundfisker.dk. Det er unikt, at en storby har så rent vand, at der lever over 30 arter fisk. Det er nemt at fange fisk i havnen, da der er mange fisk og vandet er så rent, at de fleste arter kan spises. Det er ikke usædvanligt at torskene i havnen vejer 4-5 kg.

HUSK FISKETEGN 

Du skal have et lystfiskertegn, når du fisker i Københavns Havn. Det købes på www.fisketegn.dk og du kan vælge et år for 185 kr., en uge koster 130 kr. eller du kan vælge fisketegn til blot en enkelt dag for 40 kr. Fiskeri fra båd eller udsætning af garn ol.er ikke tilladt.

Du skal ikke spise bundfisk som ål, skrubbe og andre fladfisk samt aborre og sild, fanget i Københavns Havn. Selvom vandet i havnen er meget rent, kan disse fiskearter stadig indeholde for mange tungmetaller, da der er sedimenter med koncentrationer af kviksølv på bunden af havnen.

fullsizerender

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Utraditionel bingo banko med champagne i Nyhavns Bodega