Løb med fokus på at forebygge kræft gennem en sund og aktiv livsstil

Den flydende kaffebar ‘Kahyt & Kaffe’, hvor gæsterne kommer hinanden ved

[wpsocialite]

En kombination af tilfældighed, ihærdighed og drømmen om at være selvstændig banede vejen for at Kahyt & Kaffe i dag kan invitere havnens gæster ombord på en gammel færge til både vådt og tørt. Ægteparret Karin og Peter ønsker med den flydende kaffebar at dele den særlige fornemmelse, de synes, det er at befinde sig helt tæt på vandet på et vuggende skib og i samme moment få lidt lækkert at spise og drikke

 

Tekst og foto af Elin Tabitha Hansen, artikel er publiceret i Havnefronten

kahytkaffe

Kahyt & Kaffe er en flydende kaffebar, du finder på et gammel skib i den lille havn i havneløbet Tømmergraven, der bærer navnet Skibbroen. Havnen huser udover kaffebaren 20 husbåde og ligger skjult bag Havneholmen inden du kommer kommer til H.C. Ørstedsværket og området har over de senere år udviklet sig fra at være en afsidesliggende havn til at være en havn med megen leben både grundet nybygget etagebyggeri på kajen og også takket været Havneringen, hvis rute løber igennem Skibbroen.

‘Alle havne skal have deres eget sted’

Den flydende kaffebar har haft en flyvende start og er i sit første leveår både blevet nomineret til Årets cafe og modtaget 5 hjerter af Politiken iBYEN. Det har overrasket ejerne, at så mange finder Kahyt & Kaffe så unik og hyggelig, da de bor selv på en husbåd og derfor er vant til at være ombord på en båd og være tæt på vandet. Karin synes, at alle havne skal have deres eget sted og hun føler, at de med Kahyt & Kaffe er lykkes med at skabe et lokalt sted, hvor gæsterne kommer hinanden ved, selvom de ikke havde tænkt, de ville og mange kommer i høj grad for at besøge Karin og Peter for at få en snak om løst og fast.

Der er ikke langt fra ide til handling

Konceptet er flydende og Karin forbeholder sig retten til at justere hen af vejen, så udbuddet hele tiden passer til stedet og gæsternes tilbagemeldinger lyder på, at de synes, at det er befriende og hyggeligt, at man kommer ned på skibet og kigger på tavlen, hvad dagens menu byder på. På Kahyt & Kaffe støtter de op om ‘stop spild af mad’, så der bliver lavet en vis portion af mad til den pågældende dag for at undgå at smide overskudsmad ud og det betyder også, at er der udsolgt, så er der udsolgt.

Skarpt udvalgte delikatesser  

På skibet serveres pølser fra Vestjylland, Sjællands Odde samt Bornholm og de hjemmebagte brød er Peters værk.

“Råvarerne skal være gode og noget vi selv synes smager godt”, understreger Karin

og fortæller videre at Kahyt & Kaffe ikke er en restaurant og udvalget er tilpasset til, at det foregår på en båd, hvor det vipper lidt, blæser ind i mellem og pladsen er begrænset i størrelsen både i det lille skibskøkken og ved de små borde. Menuen har tidligere budt på fx røde tarteletter, landgangsbrød med rejecocktail og skipperlabskovs.

Vintersæsonen byder også på fødselsdag den 3. december

Selv når dagene bliver mørkere og koldere vil Kahyt & Kaffe stadig holde skibet åbent for gæster og der er plads til 20 gæster indenfor i opvarmet kahyt og der opstår et ekstra særligt fællesskab gæsterne imellem, når der rykkes sammen i kahytten. Jungfruhamn, den 135 år gamle isbryder- og slæbebåd har til 3. december ageret flydende kaffebar i et år og naturligvis skal fødselsdagen fejres. Udover fødselsdag vil der i december også være salg af juletræer, gløgg og generel julehygge.

Fakta

Kaffebaren har åbningstidstider, der matcher sæsonen. Åbningstider og mere information om Kahyt & Kaffe finder du på:

WEB | kahytogkaffe.dk

Facebook | facebook.com/kahytogkaffe.dk

Ejerne af Kahyt & Kaffe er ægteparret Karin Munk Pedersen og Peter Gramstrup Lyck

Adressen er: Skibbroen 2, 2450 København SV.

Kyssejollen Skilt Langgangsbrød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Løb med fokus på at forebygge kræft gennem en sund og aktiv livsstil