Stemningsfyldt Natkirke på Christianshavn

Christianshavner med fransk islæt driver cafe Krôyers

På bordene i Krôyers står de massive creme farvede stearinlys side om side med de små keramik vaser indeholdende tørrede blomster og en svag lyd af rolig jazz fungerer som lydkulisse. Den nye cafe finder du i det moderne byggeri af specialudviklede røde og grå mursten på Krøyers Plads ved siden af Inderhavnsbroen og for indehaveren Grace Bikoy er det helt centralt, at der hygges om gæsterne.

Grace Bikoy

Tekst og foto af Elin Tabitha Hansen – Artiklen er publiceret i lokalavisen Havnefronten den 8. marts 2018

Cafeen er bygget på inspiration fra de lande og kulturer, som Grace selv indeholder. Hun er opvokset i Frankrig, men herfra førte kærlighedens veje hende til Danmark og de seneste 9 år har hun boet i København og Malmø.

“Det handler ikke om, at cafeen skal være enten fransk eller dansk. Jeg har lavet stedet med elementer, som jeg elsker fra det franske køkken og sat det sammen med elementer af skandinavisk indretning og den danske hygge. Og så håber jeg, at gæsterne også kan lide at være her”, siger Grace smilende med en snert af en fransk accent.

Ideen til Krôyers havde oprindeligt sit udspring i, at restaurant Nærvær, som ligger lige ved siden af, talte om, at de ønskede at tilbyde take away, men de havde ikke faciliteterne til det. I samtaler mellem Grace og naboen fra Nærvær – den franske kok Yves Le Lay – begyndte ideen om at lave en cafe med mad fra Nærvær at tage form. Konceptet er blevet, at Grace står for den daglige drift af cafeen og hun ejer den i fællesskab med ægtemanden Philip, folkene bag Nærvær samt overboerne Per og Gitte.  

Her serveres klassiske Tartes Flambée og dagens ret

Thomas er en af de fire ansatte og når han møder ind på vagt, starter han med at tage forklæde på – forklædet fungerer som en uformel variant af en uniform og det signalerer professionalisme, fortæller Grace. For hende er det vigtigt, at detaljerne er på plads, at råvarene i orden, at maden er hjemmelavet og at servicen er i top.   

Krôyers’ signatur servering er den klassiske Tartes Flambée, der i en snæver vending kan beskrives som en oval fransk pizza med forskellige toppings og på Krøyers Plads midt i København smager den, som er du på en fortovscafé i Paris. På menuen findes Tartes Flambée i forskellige varianter og du kan blandt andet smage Rossini med foie gras, trøffelcreme og serranoskinke eller udgaven med laks toppet med grønt dild og alternativt er den traditionelle Tartes Flambée med røget bacon, rødløg og creme fraiche.

Allerede fra klokken 8 om morgenen kan du kigge forbi hos Grace i Krôyers til en kop friskbrygget morgenkaffe, en croissant og en morgentallerken. Ellers er der mulighed for friskbagte baguetter til frokost, hjemmelavet kage om eftermiddagen og fra klokken 18 serveres dagens varme ret, som leveres af restaurant Nærvær. Dagens ret varierer fra dag til dag og fra uge til uge, men på menuen kan fx være boeuf bourguignon med kartoffelmos eller moules mariniéres med baguette.

Indretningen er en kombination af vintage og dansk design

I de 8 måneder, hvor Grace ventede på at først byggetilladelsen til cafeen kom på plads og derefter tiden, der blev brugt på selve opbygningen af lokalerne, gik hun og drømte om at stemningen i Krôyers skulle være hyggelig og lokal. Til at skabe denne stemning skulle interiøret være en kombination af mørkegrønne vintage sofaer og lænestole i dybrød velour, som Grace fandt på genbrug og de er sat overfor et moderne, rent skandinavisk look med dansk designede tremmestole i blødt brunt træ med lune fåreskind lagt over stolesædet. Cafebordene er af sort hårdt sten og der er fundet plads til farmors gamle træ kommode i hjørnet med en lampe ovenpå.  

Fra Krôyers kan du nyde udsigten til havnen

“I weekenden har vi om eftermiddagen rigtig mange gæster og der, har vi meget travlt. Men om aftenen og på hverdage, har vi ekstra mulighed for at tale med gæsterne, hvilket jeg synes er hyggeligt”, siger Grace.

På Wilders Plads udenfor cafeen er der borde og stole i stil med en ægte parisisk fortovscafe og når temperaturen stiger, vil flere gæster også kunne nyde verdens bedste boligbyggeri udefra og opleve hvordan udsigten til Københavns Havn er fra hovedstadens dyreste kvadratmeter, hvor handelspriserne er op til 16 millioner kroner for en lejlighed.

INFO

ADR | Krøyers Plads, Strandgade 87A, 1401 København K

ÅBNINGSTIDER |  Krôyers har åbent mandag til fredag fra kl. 8.00 – 21.00, lørdag kl. 10.00-21.00 samt søndag kl. 10.00 – 18.00

Tartes Flambée
Hos Krôyers serverer de den klassiske Tartes Flambée med forskellige toppings som fx laks, foie gras eller kartofler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Stemningsfyldt Natkirke på Christianshavn