Jan Grarup fortæller historier om kærlighed og krig

Stemningsfyldt Natkirke på Christianshavn

Hver fredag aften åbner Vor Frelsers Kirke med det snoede spir på Christianshavn dørene op til stille og stemningsfyldt Natkirke, hvor folk fra nær og fjern kommer for få en pause fra det hektiske liv.

Tekst og foto af Elin Tabitha Hansen – artikel publiceret i lokalavisen Havnefronten 22. februar 2018

img_9909

Når den tunge trædør åbnes, træder du ind i en kirke oplyst af et roligt violet lys og flammerne fra de levende lys sender skygger op af de kalkede høje vægge. Lydene fra den pulserende storby holdes udenfor af de tykke mure og stilheden indenfor er slående, selv når der spilles sagte musik.

“Der er altid mange mennesker på Prinsessegade fredag aften. De, der besøger Natkirken, er blandt andet unge, der er på vej til fest, andre har ikke noget sted at være og mange kommer ind fordi, de søger et meditativt rum med plads til eftertænksomhed. Der er en helt særlig stemning her fredag aften”, fortæller kordegn Louise Dinesen.

Indenfor døren danner tændte fyrfadslys et kors på gulvet og ved kirkens højre sidedør står lysgloben af smedejern, hvor du kan tænde et lys og donere to kroner til udsatte mennesker. Den store bønnebog er slået op, så du kan skrive en hilsen til en, som du har mistet, eller du kan finde et roligt hjørne på de gamle træbænke og se på kirkens mange hvide engle og de 40 elefanter.    

Du kan blive frivillig i Natkirken

Gæsterne i Natkirken bliver budt velkommen af levende lys, varm kaffe og hjælpsomme mennesker, der frivilligt har engageret sig. Har du lyst til at være en del af Natkirken, kan du kontakte sognepræst Susanne Møller Olsen på telefon 40 42 94 90 eller email smo@km.dk.

Filmpremiere i kirketårnet lørdag den 24. februar 2018

Det snoede tårn har holdt vinterlukket og sæsonåbningen bliver fejret med en premierefest lørdag den 24. februar 2018 fra kl. 10-13. Her løfter Vor Frelsers Kirke nemlig sløret for den nye animationsfilm om kirkens historie, som de har arbejdet på de seneste to år. Filmen har søpapegøjen Lauritz i hovedrollen – og han taler både dansk og engelsk. Normal sidder Lauritz som træfigur på Fredets Anker i kirkens store elefant-orgel, men nu er han forfremmet til fortæller i filmen om kirkens mere end 300 år gamle historie.

Alle er velkomne til filmpremieren, hvor den festlige røde løber er rullet ud, og der er sørget for popcorn og cola til gæsterne, og på pladsen foran kirken, optræder FDF Christianshavn Brass Band kl. 11. Adgang til tårnet er i dagens anledning gratis, hvor der nu er indrettet et filmrum på vej op i til den storslåede udsigt over Københavns tage.

Program for Natkirke arrangementet

Natkirken er åben hver fredag kl. 20-23 undtaget i sommermånederne. Aftenens musik begynder kl. 20 og der er nadverandagt kl. 21.30. Aftenen rundes af med fælles aftenbøn kl. 22.45 inden gæsterne igen lister ud i nattemørket.

ADR | Sankt Annæ Gade 29, 1416 K 

WEB | vorfrelserskirke.dk

dsc08323

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jan Grarup fortæller historier om kærlighed og krig