HAVEN Festival - et kunstnerisk eksperiment

Løb med fokus på at forebygge kræft gennem en sund og aktiv livsstil

Artikel publiceret i lokalavisen Havnefronten 24.8.2017

På Havnegade lige ved Knippelsbro stimlede cirka 900 mennesker sammen onsdag den 16. august 2017 til løbet Who Is Number One, hvor formålet er i fællesskab at skabe opmærksomhed om budskabet; Du er din egen nummer 1 i kampen mod kræft. Løbet er et såkaldt fun run og det betyder, at der løbes for sjov uden tidtagning – det handler ikke om at komme først eller løbe længst. Det vigtige ved løbet er, at deltagerne ved at snøre løbeskoene viser, at de støtter kampen mod kræft og arrangørerne har et ønske om at skabe fokus på, at det er muligt at forebygge kræft gennem en sund og aktiv livsstil

Tekst og foto af Elin Tabitha Hansen

9_kastellet_16__elintabithahansen

Alle løber i ens hvide t-shirt med startnummer 1

De første deltagere dukker op lidt efter kl. 17 og får udleveret en gratis hvid løbe t-shirt og startnummer, hvor alle er nr. 1. På netop denne aften har solen valgt at skinne fra en blå himmel og temperaturen er lun i forhold til denne sommers standarder. De fremmødte til løbet er både unge og de lidt mere modne, nogle har også børnene med. Løbet på 5 km er for alle uanset konditionsniveau for mottoet lyder; “Løb hvis du kan, gå hvis du må!”

Baseret på partnere og frivillig arbejdskraft

Aleksandar Sørensen-Markovic, der er tidligere professionel triatlet, startede i 2010 løbet og siden da er løbet bare vokset og vokset. Who Is Number One er non profit og der er ingen penge involveret, da alt er baseret på partnere og frivillig arbejdskraft, hvor de aktive i Who Is Number One arbejder for sagen, fordi de er motiveret af at forebygge kræft gennem sund og aktiv livsstil.

Smuk løberute ved Havnefronten

Klokken 18 byder løbsarrangørerne velkommen og i samlet flok løber gruppen i roligt tempo afsted ned af Havnegade mod Nyhavn og de forreste løberne holder et hvidt banner foran grupper med teksten ‘Who Is Your Number One’. Turen fortsætter rundt Skuespilhuset, forbi Ofelia Plads og ned af promenaden ved Larsens Plads, hvor turister og andre på aftentur i det dejlige vejr stopper op og betragter den store gruppe løbere, der løber igennem byen i ens hvide t-shirts og alle med startnummer 1. Da gruppen når Den Lille Havfrue drejer de til venstre og løber ind gennem Kastellet og vender næsen tilbage mod Havnegade.

En lille time senere er alle tilbage på pladsen i Havnegade, hvor der venter forfriskninger i form af øl eller vand. Stemningen er hyggelig, snakken går livligt mellem løberne og de fleste har fået ekstra farve i kinderne efter løbeturen. En efter en takker deltagerene for et velarrangeret løb og langsomt forlader løberne pladsen, musikken slukkes og teltet pakkes ned.

Løb med næste år i august

Løbet arrangeres igen næste år i august. Dato offentliggøres på et senere tidspunkt og du kan følge med på whoisnumberone.dk.

 

Se flere billeder fra løbet på Google Fotos

 

1_kastellet_front_elintabithahansen-114_langelinje_5__elintabithahansen 16_maal_8_elintabithahansen-1 front_langelinje__elintabithahansen kastellet_5_elintabithahansen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HAVEN Festival - et kunstnerisk eksperiment