Danmarks første street food lukker og slukker på Papirøen

Utraditionel bingo banko med champagne i Nyhavns Bodega

“Lange tasker, to tykke damer og gamle Ole” bliver der råbt, når kuglerne ruller og så snart der lyder “Banko”, bliver det belønnet med champagne. Den første torsdag i måneden fyldes glassene med bobler og bankopladerne gøres klar til nummeropråb i Nyhavns Bodega.

 

skilt_nyhavnsbodega

Tekst og foto af Elin Tabitha Hansen – artikel publiceret i lokalavisen Havnefronten 11. januar 2018

Danmarks mindste kulturhus

Duften af vin og sherry fylder næseborene i samme øjeblik, at du åbner døren med det raslende gitter til den gamle sømands knejpe. Selv gæster med korte ben må dukke nakken for at sikre, at deres hoved ikke rammer øverste dørkarm, når de skal besøge Danmarks første Andalusiske sherrybar og Danmarks mindste kulturhus, som hedder Nyhavns Bodega. ‘Duk eller dø’ står der over den lavtliggende åbning indtil baglokalet, men det ser du først, når du er kommet indenfor. Kælderbodegaen ligger gemt af vejen i den rolige sidegade Lille Strandstræde blot 25 meter fra Nyhavns mylder af turister.

Bingo næste gang den 1. februar 2018

Bingo pladerne findes frem igen den 1. februar og første runde starter kl. 17, men du kan sagtens komme kl. 16, og du er mere end velkommen til at blive efter spillet for at hygge. Det er muligt at købe champagne på glas eller på flaske og et sæt med tre glas champagne inklusive tre bankoplader findes til 275 kr. Vil du optimere dine chancer for gevinst, koster en ekstra plade 20 kr.

Til højre for indgangen står en pladespiller, hvor vinylplader drejer rundt, så den dæmpet musik kan strømme ud i lokalet og personen tættest ved har tjansen med at vende pladen, når nålen rammer den inderste rille. Bardisken er i højglanslakeret lyst træ og de mørkbejdset bogkasser på væggen bag baren er lavet af gammel drivtømmer. Her står flasker med rødvine, hvidvine og selvfølgelig sherry side om side og rundt flaskehalsen hænger håndskrevet prisskilte af pap.

Nyhavns Bodega kalder sig selv Danmarks mindste kulturhus og byder bl.a indenfor til intimkoncerter, politiske saloner, vinsmagninger og udstillinger. De holder åbent i forbindelse med arrangementer og den 15. februar åbnes dørene til Den Meget Populære Quiz om den litterære hovedperson Kaspar Colling Nielsen. Der vil udover den litterære quizrunde være spørgsmål om alt fra rundstykkernes ophav og 2. verdenskrig til astma og allergi generelt.

Mulighed for at holde fødselsdag og konfirmation i Nyhavns Bodega

Bodegaen er et ideelt sted til at afholde specielle anledninger, hvor man vil omringes af hyggelig og lokal stemning. Du kan holde konfirmation, fredagsbar, reception, middage, fødselsdag og meget andet blandt kælderlokalets træmøbler, fine vinflasker og farverige puder. Nyhavns Bodega er specialiseret i vin og gastronomi, men du er også velkommen til selv at stå arrangementet og dermed medbringe egen mad og drikke.

FAKTA

Nyhavns Bodega ligger på adressen Lille Strandstræde 10 i kælderen, 1254 København K.

Du kan finde information om arrangementer og åbningstider på Nyhavns Bodega’s facebookside.

For mere information om bingo banko den 1. februar kan du tjekke begivenheden på Facebook.

Bingoimg_9037Nyhavn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Danmarks første street food lukker og slukker på Papirøen