Udsigten er fantastisk i det nye fitness dk - BLOX

I Nyhavn kan du lave et Olsen Banden kup

Egon har en plan, Yvonne har sin store lyserøde hat og i Kjelds rynkede brune jordemodertaske findes lup, lommelygte og de lyserøde gummihandsker – scenen er sat til at spillet kan gå i gang og jagten på den røde kuffert sættes ind, hvor både amatører, ignoranter, hundehoveder og hængerøve kan være med.

Tekst og foto af Elin Tabitha Hansen – Artiklen er publiceret i lokalavisen Havnefronten den 3. maj 2018

Olsen Banden er det nyeste skud på stammen af temaer hos Timequest Copenhagen, som udfordrer dig i oplevelseskonceptet, der kaldes escape room. Kort fortalt er escape room et spil i et gåderum, hvor en gruppe personer bliver lukket inde i et rum og indenfor 60 minutter skal gruppen i fællesskab løse en række opgaver og knække koder, som gør at de kan gennemføre kuppet og slippe ud med byttet.

Kommunikation er afgørende for at kuppet lykkes

Søndag formiddag tilbringer Nanna og hendes familie et par hyggelige timer sammen, mens de gennemfører det aktive spil, hvor de spiller den populære forbryder-trio Olsen Banden, der laver et kup. Det er Nanna, som i julegave har inviteret mor, far samt sine to brødre til denne fælles oplevelse. Her handler det om, at familien skal samarbejde, være nysgerrige og tænke kreativt – men vigtigst af alt skal de kommunikere med hinanden.

Familien lukkes inde i vekselerer Hallandsens kontor på 14m2 og her skal de finde sporene og løse gåderne, der ligger gemt forskellige steder i rummet. Spillet er et lineært spil og det betyder at opgaverne skal løses i en bestemt rækkefølge og korrekt løsning af alle koderne er forudsætningen for, at de fuldfører missionen – de skal nemlig stjæle Dronning Dagmars diamant diadem.

Du kan få en ledetråd af game master

Virkeligheden bliver udenfor rummet, når du træder ind på vekselerer Hallandsens kontor, hvor en lav lyd af soundtracket fra Olsen Banden filmene fylder rummet og døren låses bag dig. Når dine øjne vænner sig til den dæmpede belysning, ser du, at der på gulvet står et skrivebord i mørkt massivt træ med store skuffer og på to af bordets hjørner står den antikke telefon med drejeskive og lampen på guld fod med den grønne skærm. Væggene er beklædt med velour mønstret tapet i gyldne farver og her hænger malerier i guldrammer af kongen og dronningen af Danmark og Franz Jäger pengeskabet samt det store gamle rådhusur står i hjørnerne at det lille rum.      

Andreas, der denne dag er game master, sidder uden for rummet og kan følge med i spillet via kamera og få gange, går familien i stå i spillet og Nanna frustreret udbryder:

“Jeg aner simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre!”

Så skriver Andreas et tip på skærmen, som de kan læse inde i rummet og tippet hjælper spillerne til at forstå, hvordan de kan løse gåden og kommer videre.

Escape rooms blomstre op i hele verden

For Jacob Palmqvist fra Timequest er det væsentligt at spillerne har en succesoplevelse og derfor skal der være en god balance mellem antal udfordringer og antal løsninger i spillet.

“Det er ikke sjovt med et gåderum, hvor man ikke kan finde ud af det”

forklarer Jacob. Derfor bliver konceptet hele tiden tilpasset og justeret, så det giver spillerne den optimale oplevelse. Escape rooms er blevet meget populært i hele verden og siden Timequest åbnede i Lille Strandstræde i 2014 har mere end 60.000 mennesker besøgt deres forskellige gåderum og 70% kommer igen. Jacob Palmqvist fortæller:

“Vi har en bred appeal både hos danskere og turister, fordi i gåderummene er du en del af dramaet – du er helten, der går ind og stopper bomben.”

Ofte er det venner, familier, kollegaer eller polterabend, der kommer og spiller Olsen Banden eller nogle af de andre forskellige gåderum, som findes hos Timequest.

De stjal Dronning Dagmars diamant diadem

Efter 47 minutter og 37 sekunder åbner døren til Olsen Banden rummet og familien står smilende i døren med Dronning Dagmars glimtende diamant diadem i hænderne.

“Tænk sig at det lykkedes”, siger farmand med stolthed i stemmen.

“Det var lidt svært i starten at finde ud af, hvad vi skulle og hvordan spillet fungerer. Men da vi først var i gang var det sjovt og spændende”, evaluerer moren og siger: “Nu skal vi i Nyhavn og spise frokost”.   

FAKTA

Prisen er 240 kroner pr. person og der er rabat på søndage.

Du kan finde mere information på www.timequest.nu

Adressen til Timequest Copenhagen er Lille Strandstræde 11, 1256 København K

 

dsc09727-collage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Udsigten er fantastisk i det nye fitness dk - BLOX